Tarta pomidorowa z serem

Składniki:
25 dag mąki pszennej,
sól,
15 dag masła,
120 ml śmietany,
2 jajka,
2 żółtka,
pieprz,
5 pomidorów
15 dag półtłustego twarogu,
1 łyżka oliwy z oliwek,
1 łyżka octu balsamicznego,
1/2 pęczka rukoli.
Przygotowanie:
Z mąki z dodatkiem szczypty soli, masła i czterech łyżek zimnej wody szybko zagnieść ciasto. Schłodzić godzinę w lodówce. Śmietanę wymieszać z rozkłóconymi jajkami i żółtkami, doprawić solą i pieprzem. Pomidory sparzyć wrzątkiem i ściągnąć z nich skórkę, następnie pokroić w plastry. Ser pokroić w niewielką kostkę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Tortownicę wysmarować masłem. Schłodzone ciasto rozwałować na placek wielkości foremki, przełożyć do formy. Masę jajeczno-śmietanową wylać na ciasto, ułożyć plastry pomidorów. Posypać solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Tartę zapiekać ok. 35 minut. Po upływie tego czasu na wierzch ułożyć ser i piec jeszcze 10 minut. Gotową tartę udekorować listkami rukoli.