Tarta brokułowa

Opublikowano: 16.08.2008, 18:12
Reklama
Składniki:
mrożone ciasto francuskie,
Reklama
50 dag brokułów,
4 jajka,
2 cebule,
15 dag sera rokpol,
łyżka oleju,
1
szklanka śmietany,
15 dag sera żółtego,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Reklama
Różyczki brokułów gotować przez 5 minut w osolonej wodzie, odsączyć. Jajka ugotować na twardo i posiekać. Cebule pokrojone w kostkę przysmażyć na oleju, następnie wymieszać z brokułami, pokruszonym rokpolem, śmietaną i jajkami, przyprawić solą i pieprzem. Rozmrożonym ciastem wyłożyć formę, wyłożyć nadzienie, posypać startym żółtym serem. Piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama