Reklama
Ilość kalorii: 550
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Ciasto:

Reklama
  • 1,5 szklanki gazowanej wody
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • łyżka oliwy

Nadzienie:

  • 40 dag białego sera
  • posiekana duża cebula
  • 15 dag wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • mielony pieprz
  • sól
  • olej
  • 10 dag sera typu lazur
Przygotowanie:

1. Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksuj i odstaw na 30 minut.
2. Po upływie wyznaczonego czasu usmaż na oleju cienkie naleśniki.
3. Na 3 łyżkach oleju przesmaż cebulkę z boczkiem.
4. Wymieszaj z pokruszonym serem.
5. Dopraw solą oraz sporą ilością mielonego pieprzu.
6. Naleśniki obłóż przygotowanym nadzieniem, złóż, umieść w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.
9. Posyp serem pleśniowym.
10. Zapiekaj 20-30 minut w temperaturze ok. 150 stopni.

Reklama

Przepis z "Pani domu"

Reklama
Reklama
Reklama