Tagiatelle z sezamem i czosnkiem

Opublikowano: 09.04.2008, 14:16
Reklama
Składniki:
30 dag spaghetti,
2 łyżki ziaren sezamu,
4 strąki chili,
4 łyżki oliwy z oliwek,
4 ząbki czosnku,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Uprażyć ziarna sezamu. Strączki chili przekroić wzdłuż, umyć usuwając nasiona, miąższ pokroić w drobną kostkę. Obrany czosnek przepuścić przez praskę. Poddusić chili i czosnek na mocno rozgrzanej oliwie. Ugotować makaron. Wymieszać z uprażonymi ziarnami sezamu, chili, czosnkiem posolić i popieprzyć do smaku. Posiekać natkę pietruszki. Posypać.
Reklama
Reklama
Reklama