Szpinakowy łosoś

Opublikowano: 20.10.2008, 16:30
Reklama
Składniki:
pęczek koperku
1 szalotka
2 kromki pieczywa tostowego
sól, pieprz
2 jajka
1 łyżka cukru
3 łyżki musztardy
4 filety z łososia
1 cebulka
1 ząbek czosnku
2 dag masła
50 dag szpinaku
1/5 litra śmietany.
Reklama
Przygotowanie:
Obraną cebulę pokroić w kostkę. Z chleba usunąć skórkę. Miąższ porwać na kawałki. Zmiksować jajka z cukrem, musztardą, cebulą i chlebem. Dodać przyprawy do smaku. Wymieszać z posiekanym koperkiem. Masę ułożyć na łososu. Piec w temp. 200 st. C przez 30 minut. Cebulkę i czosnek posiekać, zeszklić na maśle. Do gotującej się wody włożyć szpinak. Gotować kwadrans. Odcedzić, dodać cebulę i czosnek. Dodać przyprawy do smaku. Rybę podawać sze szpinakiem. Idelanie pasuje do ryżu.
Reklama
Reklama
Reklama