Szpinakowe sznycle cielęce

Opublikowano: 08.04.2008, 12:18
Reklama
Składniki:
4 sznycle cielęce,
40 dag świeżego szpinaku,
6 pomidorów,
2 cebule,
4 łyżki masła
sól,
pieprz,
10 dag sera gouda,
1 ząbek czosnku,
1/2 łyżki suszonej bazylii.
Reklama
Przygotowanie:
Umyć i sprzyć szpinak. Pokroić. Sprzyć pomidory, zdjąć skórkę i drobno pokroić. Obraną cebulę posiekać. Pół cebuli i szpinak smażyć około pięciu minut. Posolić. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Pokroić szer w kostkę. Wymieszać ze szpinakem. Dodać 1/3 pomidorów. Nałożyć masę na połowę sznycla. Zwinąć. Podsmażyć.
Przygotować sos: jedną cebulę i podsmażyć z czosnkiem. Resztę pomidorów przetrzeć. Wymieszać z cebulą i czosnkiem. Dusić ok. 4 minuty. Dodać sól i bazylię do smaku.
Reklama
Reklama
Reklama