Szpinakowa rolada

Opublikowano: 04.06.2008, 18:04
Reklama
Składniki:
1,5 kg szynki bez kości,
50 dag mrożonego szpinaku,
15 dag mrożonej marchewki pokrojonej w kostkę,
10 dag szynki wędzonej,
2 ząbki czosnku,
jajko,
przyprawy warzywnej,
łyżka tłuszczu,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Opłukać i osuszyć mięso. Nożem ukształtować cienki płat. Delikatnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć obranym i zmiażdżonym czosnkiem. Pozostawić na pół godziny. Rozmrozić szpinak i odsączyć. Wymieszać z jajkiem i przyprawą warzywną. W paski pokroić wędzoną szynkę. Na mięsie rozsmarować szpinak i położyć szynkę i marchewkę. Zwinąć roladę. Związać nitką. Podsmażyć i przełożyć do rękawa foliowego, wlewając łyżkę wody. Piec 60 minut. Następnie rozciąć rękaw i podpiec jeszcze chwilę, aż rolada się zrumieni.
Reklama
Reklama
Reklama