Reklama
Składniki:

pół kilo łopatki jagnięcej,
1 łyżka oleju,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
25 dag rodzynek,
150 ml piwa,
2 łyżki marmolady,
225 dag szpinaku,
1 łyżeczka zmielonego kminku,
50 dag roztopionego masła,
400 dag greckiego ciasta listkowanego.

Reklama
Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić. W garnku rozgrzać olej. Zarumienić mięso i cebulę. Obrać i rozgnieść czosnek. Dodać. Dosypać kminek i rodzynki. Wymieszać z piwem i marmoladą. Gotować na wolnym ogniu przez czterdzieści pięć minut. Wymieszać ze sparzonym i odcedzonym szpinakiem. Greckie ciasto pokroić na kwadraty i posmarować masłem. Na każdy kwadray nałożyć farsz i zlepić. Piec w temp. 200 st. C przez pół godziny.

Reklama
Reklama
Reklama