Szpinakowa jagnięcina w greckim cieście

Opublikowano: 27.03.2008, 09:47
Reklama
Składniki:
pół kilo łopatki jagnięcej,
1 łyżka oleju,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
25 dag rodzynek,
150 ml piwa,
2 łyżki marmolady,
225 dag szpinaku,
1 łyżeczka zmielonego kminku,
50 dag roztopionego masła,
400 dag greckiego ciasta listkowanego.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić. W garnku rozgrzać olej. Zarumienić mięso i cebulę. Obrać i rozgnieść czosnek. Dodać. Dosypać kminek i rodzynki. Wymieszać z piwem i marmoladą. Gotować na wolnym ogniu przez czterdzieści pięć minut. Wymieszać ze sparzonym i odcedzonym szpinakiem. Greckie ciasto pokroić na kwadraty i posmarować masłem. Na każdy kwadray nałożyć farsz i zlepić. Piec w temp. 200 st. C przez pół godziny.
Reklama
Reklama
Reklama