Szpinakowa jagnęcina

Opublikowano: 26.03.2008, 13:55
Reklama
Składniki:
800 dag jagnięciny bez kości,
3 szklanki wody,
pół kilo świeżych liści szpinaku,
250 ml octu 10%,
3 ząbki czosnku,
pół łyżeczki oregano,
pół łyżeczki tymianku,
5 łyżek oliwy,
1 łyżka masła,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Umytą i osuszoną jagnięcinę pokroić w plastry. Zagotować wodę z octem i ziołami. Polać jagnięcinę i zostawić na noc w chłodnym miejscu. Umyte liście szpinaku posiekać. Dodać łyżkę masła i kilka łyżek wody. Poddusić. Posiekać czosnek i utrzeć z łyżeczką soli. Dusić razem ze szpinakiem. Odsączyć z marynaty jagnięcinę. Każdy plaster mięsa posmarować szpinakiem, zwinac w rulon i spiąć wykałaczką. Przełożyć do brytfanki. Polac oliwą. Piec w temp. 180 st. przez godzinę.
Reklama
Reklama
Reklama