Szparagi na płatkach cielęciny

Opublikowano: 14.05.2009, 11:34
Reklama
Składniki:
2 pęczki białych szparagów, pieczeń cielęca lub szynka, majonez, jogurt, koperek, pomidorki koktajlowe, ogórek świeży, jajko na twardo
Reklama
Przygotowanie:
Dwa pęczki białych szparagów umyj, pokrój na kawałki (ok. dwucentymetrowe), obierz, ugotuj, odcedź, wystudź. Na płaskim półmisku połóż 12 cieniutkich płatków pieczeni cielęcej, na każdym ułóż górkę ze szparagów. Oszczędnie polej gęstym sosem (majonez z jogurtem), posyp koperkiem, ozdób pomidorkami koktajlowymi, kawałeczkami świeżego ogórka i ćwiartkami jajek na twardo.
Reklama
Nasza rada. Szparagi możesz też ułożyć na plasterkach szynki.
Reklama
Reklama
Reklama