Reklama
Składniki:

- 60 dag karkówki
- 2 łyżki mąki
- olej
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 3 pomidory
- pół strąka czerwonej papryki
- pół puszki kukurydzy
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml śmietany
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso pokrój na 4 grube plastry, lekko rozbij kuchennym tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem, odstaw.

2. Plastry mięsa oprósz mąką, obsmaż na oleju, zdejmij z patelni.

3. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj pokrojoną paprykę, pomidory, kukurydzę i czosnek, przesmaż.

Reklama

4. Do warzyw włóż mięso, duś ok. 10 min. Zabiel śmietaną, dopraw.

Reklama
Reklama
Reklama