Sznycle indycze z pesto - przepis
Taki indyk zawsze się udaje. Spróbuj!

Opublikowano: 21.02.2013, 05:26
Reklama
Ilość kalorii: 490
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 4 sznycle z indyka (po ok. 20 dag)
- 4 łyżeczki sosu pesto
- kulka mozzarelli pokrojona w plastry
- 4 łyżeczki marynowanych kaparów
- 8 suszonych pomidorów pokrojonych w paski
- 40 dag makaronu typu kolanka
- kurkuma
- sól
- pieprz
- olej
Reklama
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj al dente z odrobiną kurkumy w dużej ilości osolonej wodzy. Odcedź, lekko przelej zimną wodą. Dobrze osącz na sicie. Następnie wymieszaj z 8 łyżkami oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Sznycle lekko rozbij, oprósz solą oraz pieprzem. Obsmaż na oleju. Ułóż na makaronie. Sznycle posmaruj pesto, obłóż pomidorami, serem oraz kaparami. Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st.
Reklama
Reklama
Reklama