Reklama
Składniki:

- 60 dag szynki cielęcej
- 2 jajka
- 1/4 szklanki oleju do smażenia
- 10 dag masła
- 2–3 łyżki mąki do panierowania
- szklanka bułki tartej
- cząstki cytryny
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso oczyść z błon, pokrój w plastry w poprzek włókien. Rozbij na grubość ok. 3 mm.

2. Mięso oprósz solą i pieprzem. Kotlety obtaczaj najpierw w mące, następnie zanurz w roztrzepanych jajkach i panieruj w bułce tartej.

Reklama

3. Układaj na rozgrzanym oleju. Przyrumień na ostrym ogniu, obróć. Zmniejsz płomień. Na każdym kotlecie połóż kawałek masła. Patelnię przykryj, ale pokrywkę lekko uchyl. Smaż 5 min. Kotlety znów przewróć i smaż jeszcze 5 min.

Reklama
Reklama
Reklama