Sznycel holsztyński

Opublikowano: 27.05.2011, 09:40
Reklama
Składniki:
- 4 grube sznycle wieprzowe
- 2 łyżki oleju
- 4 jajka
- 4 filety z sardeli
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki kaparów
- słoik (720 ml) mieszanki pikli
- sól
- pieprz
- biały chleb
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso opłucz pod zimną wodą, osusz.
2. Na dużej patelni rozgrzej olej i na nim smaż sznycle z każdej strony 3–4 min. Wyjmij z patelni, oprósz solą i pieprzem. Umieść w piekarniku o temp. 50 st. C.
3. W tłuszczu po smażeniu mięsa stop masło. Na nim usmaż 4 jajka sadzone.
Reklama
4. Na każdym sznyclu ułóż jajko. Udekoruj kaparami i anchois. Podawaj z chlebem i piklami.
Reklama
Reklama
Reklama