Szczupak z farszem

Opublikowano: 28.05.2008, 13:57
Reklama
Składniki:
szczupak,
25 dag cielęciny,
jajko,
marchewka,
pół średniej pietruszki,
kawałek selera,
cebula,
3 łyżki bułki tartej,
pół łyżeczki przyprawy warzywnej,
łyżka masła,
2 łyżki posiekanego koperku,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Umytą rybę sprawić. Warzywa umyć i obrać. Posiekać cebulę. W słupki pokroić marchewkę, pietruszkę i selera. Zieloną cielęcinę dokładnie wymieszać z jajakiem, bułką tartą, koperkiem i przyprawami. Następnie wsypać warzywa i dokładnie wyrobić masę, którą napiszkować rybę. Folię aluminiową posmarować masłem. Ułożyć na niej rybę zszytą nitką i zawinąć. Piec w nagrzanym piekarniku 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama