Reklama
Składniki:

szczupak,
25 dag cielęciny,
jajko,
marchewka,
pół średniej pietruszki,
kawałek selera,
cebula,
3 łyżki bułki tartej,
pół łyżeczki przyprawy warzywnej,
łyżka masła,
2 łyżki posiekanego koperku,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Umytą rybę sprawić. Warzywa umyć i obrać. Posiekać cebulę. W słupki pokroić marchewkę, pietruszkę i selera. Zieloną cielęcinę dokładnie wymieszać z jajakiem, bułką tartą, koperkiem i przyprawami. Następnie wsypać warzywa i dokładnie wyrobić masę, którą napiszkować rybę. Folię aluminiową posmarować masłem. Ułożyć na niej rybę zszytą nitką i zawinąć. Piec w nagrzanym piekarniku 30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama