Reklama
Składniki:

- 40 dag piersi z kurczaka (może być też indyk)
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki octubalsamicznego
- suszony majeranek
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Filety z kurczaka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w dużą kostkę.

2. Patyczki do szaszłyków włóż na pół godziny do gorącej wody – dzięki temu szpadki podczas pieczenia się nie spalą, w dodatku będzie łatwiej z nich zdjąć kawałeczki mięsa.
(Jeśli nie zdążysz namoczyć szpadek, ich końcówki możesz owinąć aluminiową folią).

3. Olej, koncentrat pomidorowy, łyżeczkę majeranku, sól oraz pieprz wymieszaj. Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso, odstaw na 15 min w chłodne miejsce.

Reklama

4. Zamarynowane kawałki kurczaka nadziej na patyczki, skrop octem balsamicznym i ułóż na grillu. Piecz na złoty kolor ok. 5 min z każdej strony. Upieczone ponownie polej odrobiną octu.

Reklama
Reklama
Reklama