Reklama
Ilość kalorii: 200
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 60 dag fileta z kurczaka
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka musztardy
  • pęczek świeżej kolendry
  • kasza kuskus
  • pokrojony pomidor
  • 1/2 papryki
  • czarne oliwki
  • sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Filet pokrój w paski. Oprósz je solą i pieprzem, wymieszaj z czosnkiem, jogurtem, olejem i musztardą. Odstaw na 30 min.
  2. Każdy posyp z jednej strony kolendrą, zwiń. Na szpadkę nadziewaj roladki. Piecz ok. 20 min w temp. 190 st. C.
  3. Podawaj z kuskusem wymieszanym z warzywami.
Reklama
Reklama
Reklama