Reklama
Składniki:

- 4 duże sznycle z indyczego fileta
- duża cebula
- łyżka musztardy
- łyżeczka miodu
- pieprz
- olej
- czosnek granulowany
- suszony majeranek
- łyżka koncentratu pomidorowego
- suszony tymianek
- sól

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso pokrój w kostkę. Musztardę wymieszaj z koncentratem pomidorowym, miodem, 2 łyżkami oleju oraz solą, pieprzem, tymiankiem, majerankiem i czosnkiem granulowanym do smaku. Do tej marynaty włóż mięso. Odstaw na godzinę.

Reklama

2. Zamarynowane kawałki mięsa ponadziewaj na patyczki do szaszłyków. Ułóż na rozgrzanym grillu. Obracając, smaż 10 min. Podawaj z grillowaną papryką.

Reklama
Reklama
Reklama