Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 30 dag szynki wieprzowej
  • mała cukinia
  • mały bakłażan
  • cebula
  • czerwona i żółta papryka
  • 20 małych pieczarek
  • 3–4 łyżki oleju
  • przyprawa typu vegeta
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • po gałązce natki, lubczyku i kolendry
  • ząbek czosnku
Reklama
Przygotowanie:
  1. Drobno posiekaj zioła. Sok z cytryny wymieszaj z odrobiną vegety, solą, pieprzem, ziołami i roztartym czosnkiem.
  2. Mięso pokrój w kostkę, paprykę w kwadraty, cebulę na cząstki, cukinię w grubsze plastry, a bakłażana w kostkę.
  3. Wszystkie warzywa, oczyszczone pieczarki oraz mięso włóż do marynaty. Dobrze wymieszaj. Przykryj i odstaw do lodówki na kilka godzin.
  4. Zamarynowane składniki naprzemiennie nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Grilluj 20 min, smarując marynatą.
Reklama
Reklama
Reklama