Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • melon
  • ananas
  • 3 owoce kiwi
  • 2 banany
Reklama

Na marynatę:

  • sok z cytryny
  • 2 łyżki winiaku
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżeczki płynnego miodu
  • łyżeczka cynamonu
  • pęczek melisy
Przygotowanie:
Reklama
  1. Z melona za pomocą specjalnej łyżeczki wydrążyć kulki (jeżeli nie mamy takiej łyżeczki, to miąższ możemy pokroić w kostkę). Miąższ ananasa, kiwi i bananów pokroić w dużą kostkę. Pół pęczka melisy posiekać, resztę odłożyć.
  2. Zrobić marynatę: do miseczki wycisnąć sok z cytryny, dodać winiak, oliwę, miód i cynamon, dokładnie wymieszać. Na koniec wsypać posiekane listki melisy, wymieszać.
  3. Skropione marynatą owoce nadziać na szpadki, a następnie zawinąć w folię aluminiową.
  4. Pakieciki owocowe ułożyć na rozgrzanym grillu, piec 15 minut. Przed podaniem udekorować listkami melisy.
Reklama
Reklama
Reklama