Reklama
Ilość kalorii: 240
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • pojedyncza pierś kurczaka
  • mała cukinia
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • szczypta curry
  • szczypta słodkiej papryki
Reklama

Sos do szaszłyków:

  • mały dojrzały banan
  • 3 łyżki naturalnego jogurtu
  • szczypta curry
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Reklama
  1. Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w paseczki. Oprósz przyprawami i odstaw do lodówki.
  2. Cukinię pokrój w cienkie paseczki nożykiem szczelinowym, zawiń w ruloniki. Pomidorki opłucz.
  3. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj, zwijając faliście, mięso, cukinię i pomidorki.
  4. Szaszłyki ułóż na tacce grillowej i piecz po kilka minut z każdej strony.
  5. Banana obierz, ugnieć widelcem, dodaj jogurt, dopraw do smaku curry, solą i szczyptą pieprzu. Sos podawaj do szaszłyków.
Reklama
Reklama
Reklama