Szaszłyk z zająca

Opublikowano: 04.04.2008, 11:34
Reklama
Składniki:
comber,
marynata do mięsa,
15 dag słoniny,
20 dag cebuli,
2 papryki,
2 dag mąki,
olej,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Z umytego mięsa usunąć błonę. Wyżyłować. Pozostawić na 24 godziny zalane marynatą. Wyjąć. Pokroić. Zwilżyć tłuczek wodą. Ubić mięso. Pokroić słoninę w plastry. Obraną cebulę pokroić w talarki. Oczyścić paprykę. Pokroić na kawałki. Nadziewać na szpadki na przemian paprykę, mięso, cebule i słoninę. Posypać przyprawami. Oprószyć mięsem. Rozgrzać tłuszcz. Usmażyć.
Reklama
Reklama
Reklama