Reklama
Składniki:

400 g wątróbek drobiowych
80 g boczku w plastrach
80 g pomidorów cherry
60 g suszonych śliwek
8 patyczków do szaszłyków
3 łyżki miodu

Reklama

Przyprawy KAMIS:
0,5 łyżeczki Przyprawy do Kurczaka Złocista
1 łyżeczka Przyprawy do potraw z grilla Pikantnej
2 łyżki Musztardy Francuskiej

Przygotowanie:

Wątróbki oczyść, osusz, posyp przyprawą do kurczaka i potraw z grilla. Każdy kawałek wątróbki owiń plastrem boczku. Śliwki delikatnie rozkrój, aby owinąć nimi pomidorki cherry.

Reklama

Na patyczki do szaszłyków nabijaj wątróbkę w boczku, następnie pomidorka w śliwce - czynność powtarzaj min. 3 razy. Piecz na grillu często obracając. Z miodu i musztardy przygotuj sos, polej nim szaszłyki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Reklama
Reklama
Reklama