Reklama
Składniki:

50 dag udźca sarny bez kości,
marynata do mięsa,
15 dag boczku wędzonego,
15 dag cebuli,
8 oliwek nadziewanych,
2 dag mąki,
olej,
1/5 szklanki koniaku,
sól,
pieprz,
czosnek.

Reklama
Przygotowanie:

Z umytego mięsa zdjąć błonę i wyżyłować. Pozostawić zalane marynatą na 24 godziny. Potem pokroić w kostkę. Tłuzczek zwilżyć wódką. Utłuc mięso. Pokroić boczek w cienkie plastry. Obrać cebulę i pokroić w plasterki. Na szpkadki nadziewać na przemian cebulę, mięso, oliwki i boczek. Posypać przyprawami. Oprószyć mąką. Z obu stron usmażyć. Wlać koniak i poddusić.

Reklama
Reklama
Reklama