Szarlota ziemniaczano-marchwiowa

Opublikowano: 28.08.2008, 00:44
Reklama
Składniki:
1 szklanka startej marchewki,
3/4 szklanki wody,
3 szklanki osączonych startych surowych ziemniaków,
3 roztrzepane żółtka,
4 łyżki tartej bułki,
1,5 łyżki soli,
1 łyżeczka cukru,
1/2 łyżeczki imbiru,
4 łyżki stopionego masła,
3 białka ubite na sztywną pianę,
masło do smarowania.
Reklama
Przygotowanie:
Pozostawić do ostygnięcia w wywarze. Ziemniaki wymieszać z żółtkami, tartą bułką, solą, cukrem, imbirem, masłem, marchewką z wywarem. Ostrożnie połączyć z białkami. Wypełnić żaroodporne naczynie mysmarowane masłem. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut.
Reklama
Reklama
Reklama