Reklama
Składniki:

- 4 steki wołowe (po ok. 20 dag)
- 2 łyżki oliwy
- grubo mielony pieprz
- sól
- plastry bekonu

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć solą i grubo mielonym pieprzem.

2. Na grillowej patelni (z rowkowanym lub groszkowym dnem) rozgrzać łyżkę oliwy, włożyć 2 steki, smażyć po 5 minut z każdej strony. Wyjąć, przełożyć na ogrzany talerz. Usmażyć w ten sam sposób kolejne 2 steki.

3. Steki przełożyć na talerz, nakryć folią, odstawić by chwilę „odpoczęły”.

Reklama

4. Na patelni podsmażyć plastry bekonu. Podawać razem ze stekami. Na każdy stek można położyć łyżeczkę masła ziołowego.

Reklama
Reklama
Reklama