Reklama
Składniki:

- 4 steki z indyka (po 15 dag)
- 4 łyżeczki sosu bazyliowego pesto
- kulka mozzarelli (ok. 15 dag)
- czubata łyżeczka osączonych z zalewy kaparów
- 8 suszonych pomidorów marynowanych w oliwie
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso dokładnie opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, po czym rozbij delikatnie przez folię. Oprósz szczyptą soli i pieprzu.

Reklama

2. Usmaż steki na rozgrzanej oliwie. Następnie ułóż na blasze, posmaruj sosem pesto, obłóż pomidorem pokrojonym w paseczki, plasterkami sera i posyp kaparami. Zapiekaj 6–8 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, aż ser się rozpuści.

Reklama
Reklama
Reklama