Staropolski ryż

Opublikowano: 19.03.2008, 20:10
Reklama
Składniki:
25 dag ryżu,
10 dag suszonych śliwek,
8 dag suszonych grzybów,
pół litra wywaru z drobiu,
100 ml śmietany,
żółtko,
natka pietruszki,
przyprawy,
tłuszcz,
bułka tarta.
Reklama
Przygotowanie:
Wsypać ryż do wywaru. Przykryć i ugotować. Umyte grzyby i śliwki namoczyć i ugotować. Pokrojone w kostkę wymieszać z ryżem. Posolić. Popieprzyć. Dodać sok z cytryny do smaku. Nacyznie wysmarować tłuszczem. Posypać bułką tartą. Przełożyć ryż ze śliwkami i grzybami. Wymieszać śmietanę z żółtkiem. Posypać natką pietruszki i przyprawami. Polać potrawę w naczyniu. Zapiec.
Reklama
Reklama
Reklama