Spagetti z szynką i pomarańczami

Opublikowano: 18.04.2008, 20:15
Reklama
Składniki:
50 dag szynki,
4 marchewki,
2 pomarańcze,
1 łyżka margaryny do smażenia,
200 ml śmietany,
150 ml wody,
1 łyżka ciemnego sosu sojowego,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Szynkę i marchewkę pokroić w paski. Obrać jedną pomarańczę i pokroić w paseczki. Z drugiej pomarańczy wycisnąć sok. Na margarynie podsmażyć szynkę. Dodać sól i pieprz do smaku. Wlać wodę, sok z jednej pomarańczy, śmietanę i sos sojowy. Wsypać marchewkę. Przez kwadrans dusić pod przykryciem. Na koniec wsypać kawałki pomarańczy. Zdjać z ognia. Wymieszać z makaronem.
Reklama
Reklama
Reklama