Reklama
Składniki:

40 dag spaghetti,
10 dag tuńczyka w oliwie,
3 dojrzałe pomidory,
2 ząbki czosnku,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
starta skórka z 1/2 cytryny,
4 łyżki oliwy,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Spaghetti ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Tuńczyka osączyć i rozdrobnić widelcem. Przesmażyć czosnek na rozgrzanej oliwie. Dodać tuńczyka i pomidory. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać ugotowane spaghetti, dalej smażyć przez 5 minut. Dodać sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Posypać natką pietruszki i startą skórką cytrynową.

Reklama
Reklama
Reklama