Spagetti z sosem marchwkowo-orzechowym

Opublikowano: 09.04.2008, 13:42
Reklama
Składniki:
25 dag marchewki,
200 ml bulionu warzywnego,
40 dag spaghetti,
sól,
200 ml śmietany,
3 łyżki startego żółego sera,
1/2 łyżeczki tymianku,
biały pieprz,
3 łyżki zmielonych orzechów laskowych,
mleko,
1/2 pęczka natki pietruszki.
Reklama
Przygotowanie:
Obraną marchewkę umyć, pokroić na małe kawałki i gotować w bulionie przez kwadrans. Spaghetti ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę zmiksować z bulionem, dodać śmietanę, ser i tymianek, doprawić solą i pieprzem. Gotować 5 minut. Dodać orzechy i małą ilość mleka. Odcedzić makaron i wymieszać z sosem. Posiekać natkę pietruszki. Posypać danie na talerzu.
Reklama
Reklama
Reklama