Reklama
Składniki:

40 dag spagetti,
200 ml śmietanki 30%,
10 dag pieczarek,
łyżka masła,
4 dag startego parmezanu,
2-3 łyżki posiekanej pietruszki,
3-4 ząbki czosnku,
oliwa z oliwek,
1 mała cebula.

Reklama
Przygotowanie:

Wstawić wodę w dużym garnku na 10 dag makaronu 1 litr wody. Dolać łyżkę oliwy z oliwek. Umyć pieczarki i pokroić na plasterki. Podsmażyć na maśle. Wsypać makaron do wrzącej wody i posolić. Posiekać obraną cebulę. Wsypać do pieczarek. Zeszklić. Wlać śmietanę i pokrojony w plasterki czosnek oraz połowę parmezanu. Mieszać, aż sos zgęstnieje. Odcedzić makaron, wymieszać z sosem i pietruszką. Oprószyć pozostałym serem.

Reklama
Reklama
Reklama