Reklama
Składniki:
40 daq filetów z soli,
2 limonki,
2 pomidory,
cebula,
10 dag masła,
1/2 pęczka mięty,
2 łyżki mąki,
olej,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Ryby posolić i popierzyć. Panierować w mące. Usmażyć. Sparzone limonki cienko obrać. W cienkie paski pokroić skórkę. Z jednej limonki wycisnąć sok, drugą podzielić na cząstki. Wyjąć miąższ. Obraną cebulę drobno pokroić. Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę. Pokroić na kawałki. Zeszklić cebulę na dwóch łyzkach oleju. Wsypać miąższ z limonki, kawałki pomidorów i posiekaną miętę. Lekko poddusić. Przyprawić. Rybę rozłożyć na talerze. Polać duszonymi warzywami, skropić sokiem z limonki, posypać paseczkami skórki.
Reklama
Reklama
Reklama