Reklama
Składniki:
80 dag filetów z soli,
20 dag pieczarek,
2 pomarańcze,
szklanka szampana,
pół szklanki śmietanki kremówki,
sok i skórka otarta z cytryny,
2 łyżki masła,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
opłukane i osuszone filety skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Posypać skórką cytrynową. Zawinąć w folię. Włożyć na 60 minut do lodówki. Umyć pierczaki, odsączyć i pokroić w paseczki. Wsypać na rozgrzane masło. Przysmażyć. Odparować. Przesypać do garnka. Na pieczarkach ułożyć rybę. Szampan wymieszać z sokiem z pomarańczy. Wlać. Przykryć. Dusić 20 minut. Wlać śmietanę. Delikatnie wstrząsnąć garnkiem. Zdjąć przykrywkę. Dusić 7 minut.
Reklama
Reklama
Reklama