Reklama
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • filety z soli
  • 40 dag mieszanki warzyw (w tym np. marchewka, brokuł, kalafior, cukinia – mogą być mrożone)
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Filety soli dokładnie opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Warzywa pokrój w talarki, podziel na różyczki.
  2. Filety soli i warzywa ułóż na perforowanej wkładce, zawieś na garnku, w którym na dnie gotuje się woda, przykryj. Gotuj ok. 15 minut, w połowie gotowania filety i warzywa obróć.
  3. Przed podaniem na każdym filecie soli połóż po kawałeczku masła, rybę oprósz solą i pieprzem, a warzywa ewentualnie solą.
Reklama
Reklama
Reklama