Reklama
Składniki:
- po 4 skrzydełka i pałki z kurczaka
- po łyżce granulowanego czosnku i mielonej słodkiej papryki
- olej
- sok z cytryny
- 2 łyżki miodu
- sól
Reklama
Przygotowanie:
1. Każde skrzydełko podziel na 3 części, odrzuć małe kawałki. Pałki i skrzydełka umyj, włóż do miski. Posyp mieszanką czosnku, papryki i soli, skrop sokiem i olejem.
2. Miskę z kawałkami kurczaka przykryj folią spożywczą i wstaw na 1–2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso dokładnie osącz i ukłóż na ruszcie grilla.
Reklama
3. Pozostałą marynatę wymieszaj z miodem i posmaruj nią ułożone na ruszcie porcje kurczaka. Piecz 15–20 minut, co jakiś czas obracając. Podawaj na plasterkach cytryny lub limonki.
Reklama
Reklama
Reklama