Reklama
Składniki:

3 paski żeberek,
4 łyżki oleju,
100 ml słodkiej śmietany,
1 duża cebula,
2 ząbki czosnku,
zioła prowansalskie,
oregano,
papryka słodka,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Pokroić żeberka pokroić w prostokąty. Posolić. Popieprzyć. Posypać: słodką papryką, oregano i ziołami prowansalskimi. Wstawić na dwie godziny do lodówki. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju przez trzy minuty. Zmniejszyć płomień, dolać pół szklanki wody i dusić pół godzony. Obraną cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Wsypać do żeberek. Dusić jeszcze 10 minut. Wyciągnąć mięso. Wlać śmietanę. Gotować aż zgęstnieje.

Reklama
Reklama
Reklama