Smażony makaron
Ugotować makaron. Fasolkę wsypać do wrzątku, gotować 2 min, odcedzić, przelać zimną wodą, dokładnie osączyć. Kiełki fasoli lub kapustę zalać wrzącą wodą, gotować minutę, przelać zimną wodą, starannie osączyć. Olej mocno podgrzać na gorącej patelni na dużym ogniu, dodać cebulę i czosnek, mieszając smażyć 10 sek, włożyć mięso i fasolkę, posolić, mieszając smażyć 1 1/2 min.

Składniki

25 dag makaronu spaghetti
Przybranie:
- świeży lub kiszony ogórek pokrajany w słupki
- rzodkiewka pokrajana w plasterki
- posiekana zielona pietruszka
- pomidor pokrajany w ósemki
Sposób przygotowania
Ugotować makaron.
Fasolkę wsypać do wrzątku, gotować 2 min, odcedzić, przelać zimną wodą, dokładnie osączyć. Kiełki fasoli lub kapustę zalać wrzącą wodą, gotować minutę, przelać zimną wodą, starannie osączyć. Olej mocno podgrzać na gorącej patelni na dużym ogniu, dodać cebulę i czosnek, mieszając smażyć 10 sek, włożyć mięso i fasolkę, posolić, mieszając smażyć 1 1/2 min.
Wybrać połowę mięsa, odstawić. Zmniejszyć gaz na średni. Kiełki fasoli lub kapustę i makaron dodać do mięsa na patelni, pokropić łyżką sosu sojowego, wymieszać, trzymać na ogniu 2 1/2 min mieszając kilkakrotnie, przełożyć do gorącej wazy.
Smalec stopić na czystej patelni, dodać odstawione mięso, wsypać cebulę dymkę, wlać łyżkę sosu sojowego i 2 łyżki alkoholu, doprowadzić do zagotowania, polać makaron. Przybrać wybranym warzywem lub warzywami.