Reklama
Składniki:

- 40 dag wieprzowiny (polędwiczki, łopatka)
- sól i pieprz
- ostra mielona papryka
- olej
- keczup
- liście zielonej sałaty
- chlebki pita

Reklama
Przygotowanie:

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić olejem lub oliwą z oliwek, odstawić na 15 min. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, usmażyć na rumiano, podgrzewać kilka minut. Chlebki pita podgrzać w piekarniku, posmarować w środku keczupem (można posypać cienką warstwą startego żółtego sera lub położyć plasterek na keczupie), napełnić usmażonym mięsem, ułożyć na liściach sałaty. Można jeszcze na moment wstawić do piekarnika, a kiedy się podgrzeje, od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama