Reklama
Składniki:

2 cebule pokrojone na plasterki,
3 łyżki olej,
1/2 kg wątróbki cielęcej pokrojonej w małą kostkę,
1 łyżeczki soli,
1/4 łyżeczki pieprzu,
1/4 łyżeczki papryki,
2 łyżki mąki,
1,5 szklanki wrzątku,
2 łyżki soku z cytryny,
2 łyżeczki cukru.

Reklama
Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju zarumienić cebulę. Wsypać wątróbkę. Smażyć na średnim ogniu przez 5 minut. Zdjąć z ognia. Posolić. Popierzyć. Oprószyć papryką. Zasypać mąką. Zalać wodą i sokiem z cytryny. Wymieszać z cukrem. Zagotować. Gotować jeszcze 5 minut na bardzo małym ogniu. Przyprawić.

Reklama
Reklama
Reklama