Słodko-kwaśna cielęcina

Opublikowano: 25.05.2008, 11:47
Reklama
Składniki:
50 dag cielęciny,
zielona i czerwona papryka,
7 łyżeczek przyprawy warzywnej,
2 cebule,
puszka ananasów,
2 ząbki czosnku,
pół łyżeczki imbiru,
2 łyżki oleju,
2 łyżeczki octu winnego,
łyżka miodu,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Opłukać i osuszyć mięso. Pokroić w cienkie paski. Odsączyć ananasa i pokroić w kostkę. Obrać czosnek i zmiażdżyć. Posypać przyprawą. Wymieszać z czterema łyżkami syropu z ananasa, octem, miodem i olejem. Podsmażyć mięso. Obrać cebulę i pokroić. Wsypać do mięsa. Dodać pokrojoną paprykę i ananasa. Dokładnie wymieszać. Wlać przygotowaną zaprawę. Chwilę poddusić. Dodać przyprawy do smaku.
Reklama
Reklama
Reklama