Reklama
Ilość kalorii: 390
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

Na ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • ok. pół szklanki letniej wody
Reklama

Na farsz:

  • 50 dag mrożonych jagód
  • 5 dag cukru
Przygotowanie:
Reklama
  1. Do mąki dodawaj stopniowo letnią wodę i zagniataj ciasto, tak by było gładkie i elastyczne.
  2. Jagody wymieszaj z cukrem.
  3. Ciasto rozwałkowuj na dość cienkie placki, szklanką wycinaj z nich krążki. Kładź na nie jagody, dokładnie zlepiaj brzegi.
  4. Pierogi wrzuć na osolony wrzątek, gotuj ok. 2 min od czasu, jak wypłyną na powierzchnię. Podawaj ze śmietaną i cukrem.
Reklama
Reklama
Reklama