Śledziowe roladki z musztardą

Opublikowano: 27.11.2007, 09:43
Reklama
Składniki:
- 2 cebule
- 5 płatów śledziowych
- 2–3 kiszone ogórki
- pieprz
- 2 łyżki musztardy
- sól
- oliwa z oliwek
- zielenina, np. świeża natka pietruszki lub koperek
Reklama
Przygotowanie:
Cebulę obrać, jedną pokroić w talarki, drugą posiekać w kostkę. Musztardę wymieszać z 2 łyżkami oliwy, dodać posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ogórki kiszone obrać, pokroić w słupki (można użyć korniszonów). Płaty śledziowe opłukać, jeśli są zbyt słone, to je wymoczyć. Ułożyć na równej powierzchni, np. na desce, musztardą z cebulą posmarować każdy płat, ułożyć na nich słupki ogórka, zwinąć, spiąć. Ułożyć w salaterce, skropić oliwą, posypać zieleniną.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama