Śledzie w sosie koperkowym

Opublikowano: 20.10.2008, 00:31
Reklama
Składniki:
8 filetów z matjasów
1/8 litra mleka
2 łyżki łagodnej musztardy
1 łyżeczka octu winnego
4 łyżki śmietany
2 łyżki oleju
15 dag ogórków konserwowych
1 żółtko
pęczek koperku
sól
biały pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Mleko wymieszać z dwoma łyżkami wody. Zalać ryby. Odstawić na 3 godziny. Odsączone pokroić w paski. Żółtko roztrzepać z musztardą, octem winnym, solą i pieprzem. Ucierać, dodając oliwę i śmietanę. Posiekać koperek. W kostkę pokroić ogórki. Wszystkie składniki wymieszać. Chłodzić dwie godziny.
Reklama
Reklama
Reklama