Śledź jak na wsi

Opublikowano: 09.08.2008, 19:12
Reklama
Składniki:
50 dag solonych filetów ze śledzi,
4 łyżki majonezu,
4 łyżki soku jabłkowego,
1 łyżeczka musztardy,
pół łyżeczki mielonego pieprzu,
1 cebula,
1 jabłko,
napar z herbaty.
Reklama
Przygotowanie:
Przygotować napar z herbaty. Ostudzić. Zalać opłukane zimną wodą śledzie. Odsączyć. Pokroić na kawałki. Majonez rozetrzeć z sokiem jabłkowym, pieprzem, musztarda. Posolić. Obrane jabłko przekroić na pół. Pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w plastry. Podobnie pokroić cebulę. Wszystko wymieszać. Polać sosem. Wstawić na pięć godzin do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama

