Skrzydełka z kurczaka w zalewie octowej
Skrzydełka ugotować, uważać żeby nie rozgotować, dodać przyprawy ( przyprawy według uznania), marchew.

Opublikowano: 27.10.2011, 12:59
Reklama
Składniki
Reklama

1kg skrzydełek (7 sztuk)
Sposób przygotowania
Skrzydełka ugotować, uważać żeby nie rozgotować, dodać przyprawy ( przyprawy według uznania), marchew. Ostudzić, zimne obtoczyć w mące i obsmażyć. Cebule obrać, pokroić w piórka.
Reklama
Przygotować zalewę:
1 szklanka octu, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżka soli, 5 szklanek wody, liść laurowy, ziele angielskie, ziarnka pieprzu prawdziwego (zalewę zagotować). W salaterce układamy skrzydełka, na skrzydełka pokrojoną w piórka surową cebulę, pokrojoną marchewkę i zalewamy gorącą zalewą. Odstawiamy do ostudzenia. Zimną potrawę wstawiamy na 12 godz. do lodówki
Reklama
Reklama
Reklama