Reklama
Składniki:

- 8 skrzydełek z kurczaka
- 1 jajko
- 1 szklanka tartej bułki
- 2 łyżki orzechów arachidowych
- czosnek granulowany
- ostra papryka
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Skrzydełka oczyść, opłucz, osusz. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 15 minut.

2. Orzeszki drobno posiekaj lub zmiel. Wymieszaj z tartą bułką, łyżeczką granulowanego czosnku i papryki. Jajko rozkłóć.

3. Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju.

4. Skrzydełka smaruj najpierw jajkiem, a potem obtaczaj w przygotowanej panierce. Kładź na dobrze rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor.

Reklama

5. Zdejmij z patelni, połóż na papierowych ręcznikach, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z gotowanym ryżem lub frytkami.

Reklama
Reklama
Reklama