Reklama
Składniki:

2 uda z zająca,
sól,
20 dag wędzonego boczku,
pieprz,
1 bułka,
5 dag tłuszczu,
mleko,
2 filiżanki kwaśnej śmietany,
1 jajko,
sok z 1 cytryny,
2 żółtka,
1 łyżka mąki.

Reklama
Przygotowanie:

Umyte mięso wyluzować kości. Mlekiem zalać bułkę. Pozostawić do namoczenia. Odcisnąć. Zmielić z mięsem i boczkiem. Wyrobić z 1 jajem, solą i pieprzem. Ukształtować kulki i upiec w piekarniku na małej ilości tłuszczu z dodatkiem wody i 1/2 filiżanki kwaśnej śmietany. Co jakiś czas podelwać. Przed podaniem polać sosem przyprawionym resztą śmietany, sokiem z cytryny, mąką i żółtkami.

Reklama
Reklama
Reklama