Sezamowy pstrąg

Opublikowano: 20.10.2008, 00:51
Reklama
Składniki:
4 sprawione pstrągi,
2 łyżki masła,
3 łyżki mąki,
2 szklanki bulionu,
2 łyżki soku z cytryny,
łyżka startego chrzanu,
jajko,
4 łyżki ziaren sezamowych,
6 łyżek oleju,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Zasmażyć masło z łyżką mąki. Zalać bulionem. Wymieszać. Zagotować. Wymieszać z chrzanem. Dodać sok z cytryny. Gotować na małym ogniu przez 10 minut. Przyprawić. Umyte ryby natrzeć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i sezamie. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Na talerzu polać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama