Sezamowe naleśniki z kurczakiem

Składniki:
1 łyżka sezamu,
5 dag masła,
200 ml mleka,
3 jajka,
sól,
pieprz,
12 dag mąki,
30 dag marchewki,
1 cebula,
20 dag piersi kurczka,
3 łyżki oleju,
kilka łyżek białego wina,
1/4 szklanki rosołu drobiowego,
1 pęczek natki,
3 łyżki gęstej śmietany.
Przygotowanie:
Podprażyć sezam na suchej patelni. Stopione masło ostudzić. Połączyć z mlekiem, jajkami, mąką, sezamem i solą. Przykryć. Odstawić na 20 minut. Obraną marchewkę pokroić w plasterki. Obraną cebulę posiekać. Kurczzaka pokroić w kostkę. Popieprzyć. Posolić. Podsmażyć na dwóch łyżkach oleju. Wyjąć mięso. Wlać łyżkę oleju. Wsypać cebulę i marchewkę. Podsmażyć. Dodać mięso. Wlać wino i rosół. Dusić pod przykryciem kwadrans. Posiekać natkę. Wsypać połowę. Dodać sól i pieprz do smaku. Wlać śmietanę. Usmażyć naleśniki. Posmarować farszem. Zwinąć, przekroić ukośnie na pół i posypać resztą natki.